Druga książka z serii „Superfoods”: obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.
Tym razem dowiemy się wszystkiego o najzdrowszej roślinie świata, która nie ma właściwości alergizujących, czyli kokosie. Na niemal 200 stronach znajdziemy wszystkie informacje niezbędne do tego, aby włączyć produkty pochodzące z kokosa do swojej diety i cieszyć się jego wyjątkowym aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Oprócz informacji o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających znajdziesz tu ponad 70 przepisów na przepyszne dania z kokosa, które mogą spożywać również osoby uczulone na gluten.
W książce czytelnik odnajdzie m.in.
- Cenne informacje o wszystkich formach, w jakich możesz spożywać kokosa i produktach, które są z niego pozyskiwane;
- Wyjątkowe przepisy na smaczne dania z odżywczego orzecha kokosowego: od koktajli, smoothies, sałatek, poprzez przekąski, dania obiadowe, aż po słodkości na bazie kokosa;
- Zebrane w jednym miejscu najważniejsze informacje o antyalergicznych, odmładzających, antybakteryjnych i dodających energii właściwościach i minerałach oraz witaminach zawartych w produktach kokosowych;
- Świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu.
Vivante
Broszurowa ze skrzydełkami
Wydanie: pierwsze
Data pierwszego wydania:
2016-08-16
ISBN: 978-83-654-4244-4
Tytuł oryginalny: Coconut: The Complete Guide to the World's Most Versatile Superfood (Superfoods for Life)
Wydanie: pierwsze
Data pierwszego wydania:
2016-08-16
ISBN: 978-83-654-4244-4
Tytuł oryginalny: Coconut: The Complete Guide to the World's Most Versatile Superfood (Superfoods for Life)
Liczba stron: 272
Vivante
Format: 168x200mm
Cena detaliczna: 36,90 zł
Tłumaczenie: Katarzyna Kmieć-Krzewiak
Vivante
Format: 168x200mm
Cena detaliczna: 36,90 zł
Tłumaczenie: Katarzyna Kmieć-Krzewiak