Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie czy saamskie. Tradycyjna kuchnia jest niezwykle ujmująca w swojej prostocie. Charakteryzuje ją ogromny szacunek do produktów, które przez wieki często były trudno dostępne. Umiejętność wykorzystania tego, co oferuje świat natury, i racjonalne zarządzanie składnikami to jej kolejne cechy.
Tradycje kulinarne Finlandii to kolejna książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - badaczki kultury żywieniowej, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych kulinarnych nagród.
Hanami
Broszurowa ze skrzydełkami
Wydanie: pierwsze
Data pierwszego wydania:
2018-10-24
ISBN: 978-83-655-2027-2
Wydanie: pierwsze
Data pierwszego wydania:
2018-10-24
ISBN: 978-83-655-2027-2
Liczba stron: 240
Format: 16.5x23.5cm
Cena detaliczna: 64,00 zł
Format: 16.5x23.5cm
Cena detaliczna: 64,00 zł