Białko ukryte w roślinach ma odżywczą moc. Polecamy roślinne źródła białka, po które warto sięgać codziennie. To amarantus, pestki dyni, ziarna słonecznika, soczewica, fasola, kasze oraz orzechy.
Dodaj masło orzechowe do owsianki, komosę przyrządź z pieczonymi warzywami, a kaszę gryczaną podaj ze szpinakiem. Ugotuj zupę z soczewicy lub fasoli. Z orzechów, sezamu i pestek słonecznika zrób energetyczne batoniki granola, migdały przeznacz na pyszne mleczko roślinne. Przepisów jest mnóstwo – skorzystaj z nich i skomponuj zdrowe i pyszne posiłki roślinne.
Olimp Media
Oprawa twarda
Wydanie: pierwsze
Data pierwszego wydania:
2019-01-30
ISBN: 978-83-770-7259-2
Wydanie: pierwsze
Data pierwszego wydania:
2019-01-30
ISBN: 978-83-770-7259-2
Liczba stron: 160
Format: 190x234mm
Cena detaliczna: 34,99 zł
Format: 190x234mm
Cena detaliczna: 34,99 zł