Oficjalna księgarnia portali ciekawostkihistoryczne.pl oraz twojahistoria.pl

Kuchnia kokosowa

Camilla Saulsbury

Kuchnia kokosowa

4.9

(12 ocen) wspólnie z

49,90

Książka, którą każdy alergik powinien mieć na swojej półce!

Niezależnie od tego, czy jesteś alergikiem czy po prostu szukasz nowych kulinarnych inspiracji, rozpocznij przygodę z kokosową kuchnią, pełną pysznych dań, które rozpłyną się w twoich ustach, zaspokoją największy głód, odżywią ciało, dodadzą energii i zawładną podniebieniami twoich gości.

Właściwości zdrowotne i unikalny smak sprawiły, że skromny kokos zyskał w ostatnim czasie niezwykłą popularność. Doceniana jest zarówno jego pomoc w zrzucaniu zbędnych kilogramów, ale też fakt, że ten egzotyczny orzech niezwykle rzadko uczula, a olej, cukier i mąka kokosowa są smacznymi zastępnikami produktów glutenowych, nabiału czy orzechów.

W książce znajdziesz przepisy na:
- dania, których przygotowanie zajmuje mniej niż 30 minut, dzięki czemu szybko przygotujesz pożywny obiad dla całej rodziny;
- pełne smaku i aromatu posiłki, dzięki którym każdy alergik będzie mógł cieszyć się rozkosznie pysznym jedzeniem;
- dania, które mogą spożywać osoby chorujące na celiakię, uczulone na gluten, nabiał i orzechy, weganie i wegetarianie;
- przepyszne bezglutenowe potrawy, które nie smakują jak styropian;
- pieczone pączki z wanilią i kokosem, fioletowy koktajl mocy, Tabbouleh z winogronami, miętą i kalafiorem, perska zupa kokosowa z łuskanym grochem, ciecierzycą i ziołami oraz wiele innych obłędnie pysznych dań z kokosa.

Rozsmakuj się w zdrowych, kokosowych daniach!


Camilla V. Saulsbury jest autorką książek kucharskich, przepisów kulinarnych i instruktorką gotowania. Prowadzi również bloga poświęconego zdrowej kuchni: powerhungry.com. Współpracuje z The Food Network, Today, Good Morning America i Katie oraz „The New York Times”. Jest także trenerką fitness

Vivante
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2016-04-19

ISBN: 978-83-651-7093-4

Tytuł oryginalny: The complete coconut cookbook

Liczba stron: 352

Vivante

Format: 165x235mm

Cena detaliczna: 49,90 zł

Tłumaczenie: Joanna Żywina

Rok wydania: 2016

Nie wiesz co przeczytać?
Polecamy nasze najciekawsze artykuły

Zobacz wszystkie
10.04.2021

Nusret – sam przeciwko wszystkim

Sformułowana na początku XX wieku przez brytyjski Komitet Obrony Imperialnej opinia głosiła, że nawet wspólna akcja okrętów i wojsk lądowych przeciwko umocnieniom na półwyspie Gallipoli niesie za sobą „wielkie ryzyko i nie powinna być podejmowana dopóty, dopóki istnieją inne sposoby wywarcia wpływu na Turcję”. W styczniu 1915 roku tych innych powodów nawet nie szukano.
Czytaj dalej...
05.03.2019

5 najgorszych władców średniowiecznej Polski

Jeden był kastratem, pozbawionym korony i porzuconym przez żonę. Inny dał się zadźgać już w kilka miesięcy po objęciu władzy, a i tak na zawsze zmienił dzieje kraju. Był też największy z rozpustników i najgłupszy z dowódców…
Czytaj dalej...
06.03.2019

Karl Dönitz – ostatni Führer. Kim był człowiek, którego Hitler wyznaczył na swego następcę?

Nigdy nie poczuł się do winy i protestował, gdy nazywano go zbrodniarzem wojennym. Podczas procesu w Norymberdze bronił się: „Gdy zaczyna się wojna, oficer nie ma innego wyboru, jak wykonywanie swoich obowiązków”. Ale czy faktycznie Karl Dönitz tylko biernie realizował polecenia?
Czytaj dalej...
05.03.2019

Dlaczego władców Rosji nazywano carami?

Od XV wieku książęta moskiewscy konsekwentnie budowali swoją pozycję władców Wszechrusi. Powiększali obszar swojego państwa i szukali sposobu, by dodać sobie splendoru. Tytuł cesarski z pewnością im go przydał – ale jak uzasadnili ten awans?
Czytaj dalej...