Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!
Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.
W książce znajdziecie przepisy na wędzone przysmaki, poznacie różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiecie się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.
RM
Broszurowa ze skrzydełkami
Wydanie: 8
ISBN: 9788381513746
Tytuł oryginalny: Mastering the Craft of Smoking Food
Wydanie: 8
ISBN: 9788381513746
Tytuł oryginalny: Mastering the Craft of Smoking Food
Liczba stron: 256
Format: 16.5x23.5cm
Cena detaliczna: 44,99 zł
Format: 16.5x23.5cm
Cena detaliczna: 44,99 zł