Najlepsza książka 2019 roku „Financial Times” i „The Guardian” Niektórzy ludzie odrzucają fakt, że nasza planeta ociepla się z powodu działalności człowieka. Ale czy ci z nas, którzy akceptują rzeczywistość spowodowanej przez człowieka katastrofy klimatycznej, naprawdę w nią wierzą? Gdybyśmy rzeczywiście w nią uwierzyli, z pewnością zdecydowalibyśmy się na działania zgodne z tym, co wiemy. A jednak prawie ich nie podejmujemy. W Klimat to my Jonathan Safran Foer bada fundamentalny dylemat naszych czasów w zaskakujący i głęboko osobisty sposób. Zadanie ocalenia planety wymaga wielkiego rozliczenia się z naszą. niestety bardzo ludzką, niechęcią do poświęcenia komfortu ze względu na niepewną przyszłość. By jeść więcej, smaczniej i taniej, zamieniliśmy naszą planetę w farmę do uprawy produktów zwierzęcych, czego konsekwencje są katastrofalne. Tylko wspólne działanie może uratować naszą planetę. Działanie, które zaczyna się od tego, co jemy - a czego nie jemy - na śniadanie.
Stowarzyszenie im. Stanisława Brzozowskiego
Broszurowa ze skrzydełkami
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-662-3294-5
Tytuł oryginalny: We Are the Weather: Saving the Planet Begins at Breakfast
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-662-3294-5
Tytuł oryginalny: We Are the Weather: Saving the Planet Begins at Breakfast
Liczba stron: 320
Format: 13.0x21.0cm
Cena detaliczna: 44,90 zł
Format: 13.0x21.0cm
Cena detaliczna: 44,90 zł