Superżywność to jedzenie z najwyższej półki, czyli pokarmy niezwykle bogate w substancje odżywcze, które – wprowadzone do codziennej diety – wzmocnią twoje zdrowie i odporność. Ze wszystkich produktów zaliczanych do superżywności dziesięć przedstawionych w tej publikacji posiada najwięcej naukowo potwierdzonych właściwości zapobiegających rakowi i innym chorobom – a nawet je leczących. Są to bogate w przeciwutleniacze, witaminy i minerały produkty pochodzenia roślinnego, a dokładnie: owoce jagodowe, brokuły i kiełki brokułów, siemię lniane, czosnek, jarmuż, grzyby, cebula, algi, soja i kurkuma. Autorzy przedstawiają także łatwe i smaczne przepisy oraz inne pomysłowe sposoby na włączenie tych produktów do codziennego jadłospisu.
O autorach:
Myrna Chandler Goldstein przez ponad dwie dekady pracowała jako niezależna pisarka specjalizująca się w tematyce zdrowotnej. Jest autorką i współautorką setek artykułów i dziesięciu książek.
Mark Allan Goldstein, doktor medycyny, jest szefem oddziału dla nastoletnich i młodych dorosłych w Szpitalu Ogólnym w Massachusetts. Jest również profesorem medycyny na Wydziale Medycznym Uniwersytetu Harvarda.
Źródła Życia
Oprawa miękka
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-621-0368-3
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-621-0368-3
Liczba stron: 72
Format: 160x215mm
Cena detaliczna: 15,00 zł
Format: 160x215mm
Cena detaliczna: 15,00 zł