Jedzmy kolorowo! To hasło powinno przyświecać nam podczas przygotowywania i spożywania codziennych posiłków. Kolory na talerzu cieszą nie tylko wzrok. Półmisek pełen warzyw i owoców o różnych barwach to gwarancja prawidłowego odżywiania. Barwniki roślinne są znakomitymi antyoksydantami. Zdaniem specjalistów do spraw żywienia dieta bogata w antyutleniacze może unieszkodliwić komórki rakowe, zanim zdążą wyrządzić nieodwracalne szkody. Ponadto spożywanie czerwonych warzyw i owoców to świetny sposób na usunięcie toksyn z organizmu, obniżenie poziomu cholesterolu, wzmocnienie odporności. My polecamy ponad 160 przepisów na kolorowe i zdrowe sałatki z warzyw i owoców do przygotowania przez cały rok.
Prószyński Media
Oprawa miękka
ISBN: 978-83-783-9770-0
ISBN: 978-83-783-9770-0
Liczba stron: 176
Prószyński Media
Format: 165x235mm
Cena detaliczna: 12,99 zł
Rok wydania: 2014
Prószyński Media
Format: 165x235mm
Cena detaliczna: 12,99 zł
Rok wydania: 2014