Oficjalna księgarnia portali ciekawostkihistoryczne.pl oraz twojahistoria.pl

Sushi, paella, guacamole 120 klasycznych potraw z całego świata

Sushi, paella, guacamole 120 klasycznych potraw z całego świata

8.0

(3 oceny) wspólnie z

29,00

 

Szkoła gotowania krok po kroku.

Jak przygotować oryginalne sushi, kugel, chili con carne czy guacamole? Jak upiec tradycyjne apple pie czy brownies?

W tej książce znajdują się receptury opracowane przez szefów kuchni z różnych zakątków całego świata. Każdy smakosz znajdzie coś dla siebie. Preferujesz konkretne smaki, szukałeś przepisu na potrawę, której skosztowałeś podczas ostatniego urlopu? Publikacja w prosty, przystępny sposób pomoże Ci krok po kroku przyrządzić we własnej kuchni poszczególne, nietypowe dania. Sprawdzone w redakcyjnej kuchni przepisy pozwolą na zorganizowanie etnicznego wieczoru dla przyjaciół i z pewnością zachwycą również Twoich gości.

Publikacja podzielona została na dwie części. Pierwsza z nich to swoista szkoła gotowania – świetne rozwiązanie dla tych, którzy w kuchni stawiają dopiero pierwsze kroki. Na pewno okaże się pomocna także dla osób bardziej zaawansowanych kulinarnie, ale dotychczas obawiających
się przygotowywania bardziej wyrafinowanych potraw z różnych stron świata. W drugiej części znajdziemy dodatkowy zbiór przepisów przypisanych do poszczególnych kontynentów.

Jedność
Broszurowa ze skrzydełkami

ISBN: 978-83-797-1041-6

Liczba stron: 256

Format: 195x245mm

Cena detaliczna: 29,00 zł

Nie wiesz co przeczytać?
Polecamy nasze najciekawsze artykuły

Zobacz wszystkie
10.04.2021

Nusret – sam przeciwko wszystkim

Sformułowana na początku XX wieku przez brytyjski Komitet Obrony Imperialnej opinia głosiła, że nawet wspólna akcja okrętów i wojsk lądowych przeciwko umocnieniom na półwyspie Gallipoli niesie za sobą „wielkie ryzyko i nie powinna być podejmowana dopóty, dopóki istnieją inne sposoby wywarcia wpływu na Turcję”. W styczniu 1915 roku tych innych powodów nawet nie szukano.
Czytaj dalej...
05.03.2019

5 najgorszych władców średniowiecznej Polski

Jeden był kastratem, pozbawionym korony i porzuconym przez żonę. Inny dał się zadźgać już w kilka miesięcy po objęciu władzy, a i tak na zawsze zmienił dzieje kraju. Był też największy z rozpustników i najgłupszy z dowódców…
Czytaj dalej...
06.03.2019

Karl Dönitz – ostatni Führer. Kim był człowiek, którego Hitler wyznaczył na swego następcę?

Nigdy nie poczuł się do winy i protestował, gdy nazywano go zbrodniarzem wojennym. Podczas procesu w Norymberdze bronił się: „Gdy zaczyna się wojna, oficer nie ma innego wyboru, jak wykonywanie swoich obowiązków”. Ale czy faktycznie Karl Dönitz tylko biernie realizował polecenia?
Czytaj dalej...
05.03.2019

Dlaczego władców Rosji nazywano carami?

Od XV wieku książęta moskiewscy konsekwentnie budowali swoją pozycję władców Wszechrusi. Powiększali obszar swojego państwa i szukali sposobu, by dodać sobie splendoru. Tytuł cesarski z pewnością im go przydał – ale jak uzasadnili ten awans?
Czytaj dalej...