Książka zawiera ponad 100 sprawdzonych przepisów na wina wyrabiane tradycyjnymi metodami w domowym zaciszu. Wśród nich receptury na wina z owoców uprawianych w ogrodzie (jabłka, gruszki, wiśnie, porzeczki morele), a także z owoców leśnych i dziko rosnących, suszonych oraz mieszane.
Ciekawym uzupełnieniem są receptury bazujące na miodzie, a także oryginalne ponadstuletnie przepisy z dawnych ksiąg kucharskich.
W części wstępnej autor opisuje warsztat winiarza – naczynia i sprzęty potrzebne do wyrobu wina, warunki, w jakich należy wyrabiać wino oraz kolejne etapy – od zbioru owoców, przez nastawianie po butelkowanie i sezonowanie.
SBM
Oprawa twarda
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-822-2095-7
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-822-2095-7
Liczba stron: 192
Format: 170x240mm
Cena detaliczna: 29,95 zł
Format: 170x240mm
Cena detaliczna: 29,95 zł