Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.
Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.
Edgard
Oprawa miękka
Wydanie: drugie
ISBN: 978-83-658-8438-1
Wydanie: drugie
ISBN: 978-83-658-8438-1
Liczba stron: 21616
Format: 27.4x13.8
Cena detaliczna: 44,90 zł
Format: 27.4x13.8
Cena detaliczna: 44,90 zł