Jadalne kwiaty wyd. 2024 Małgorzata Dróżdż-Kalemba Książka
Wydawnictwo: | Pascal |
Rodzaj oprawy: | Twarda |
Liczba stron: | 360 |
Rok wydania: | 2024 |
Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki… Natychmiast chcę to wszystko ugotować!
Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i „Elle”
Rozszerzone wydanie – 186 przepisów na dania jak z bajki!
Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje – kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale… smakować!
Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne.
Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii!
Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii!
Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie!
Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej.
Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim – jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.
Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
Szczegółowe informacje na temat książki Jadalne kwiaty wyd. 2024
Wydawnictwo: | Pascal |
EAN: | 9788383173818 |
Autor: | Małgorzata Dróżdż-Kalemba |
Rodzaj oprawy: | Twarda |
Liczba stron: | 360 |
Rok wydania: | 2024 |
Data premiery: | 19/06/2024 |
Oceny i recenzje książki Jadalne kwiaty wyd. 2024
Pomóż innym i zostaw ocenę!