Jarosław Kret, popularny prezenter telewizyjny, zaprasza w niepowtarzalną podróż po kuchni Indii, tak różnorodnej i fascynującej jak ten subkontynent, zamieszkiwany m.in. przez niejedzących wołowiny hindusów, nieuznających wieprzowiny muzułmanów oraz dżinistów i buddystów, którzy wcale nie spożywają mięsa.
Nie jest to tradycyjna książka kucharska służąca jedynie do gotowania. To również, a może przede wszystkim, książka do poczytania – przepisy kulinarne są okraszone bowiem licznymi wspomnieniami, anegdotami i spostrzeżeniami autora.
Klin
Oprawa twarda
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-274-0710-8
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-274-0710-8
Liczba stron: 144
Format: 20.1x24.6
Cena detaliczna: 29,90 zł
Format: 20.1x24.6
Cena detaliczna: 29,90 zł