Zbrodnie fast foodów Jak wyjść z pułapki przetworzonej żywności Joel Fuhrman, Robert B. Phillips Książka
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Kobiece |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa ze skrzydełkami |
Wydanie: | pierwsze |
Liczba stron: | 440 |
Format: | 14.5x20.5cm |
Rok wydania: | 2020 |
Szczegółowe informacje na temat książki Zbrodnie fast foodów Jak wyjść z pułapki przetworzonej żywności
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Kobiece |
EAN: | 9788366234628 |
Autor: | Joel Fuhrman, Robert B. Phillips |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa ze skrzydełkami |
Wydanie: | pierwsze |
Liczba stron: | 440 |
Format: | 14.5x20.5cm |
Rok wydania: | 2020 |
Data premiery: | 2019-04-24 |
Język wydania: | polski |
Podmiot odpowiedzialny: | Wydawnictwo Kobiece Agnieszka Stankiewicz-Kierus sp. k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6 15-111 Białystok PL e-mail: [email protected] |
Podobne do Zbrodnie fast foodów Jak wyjść z pułapki przetworzonej żywności
Oceny i recenzje książki Zbrodnie fast foodów Jak wyjść z pułapki przetworzonej żywności
Jedna z lepszych książek o żywności i diecie jakie czytałam! Głownie dlatego, że nie jesteśmy zalewani zwyklymi sloganami, że rzeba jeść zdrowo, że witaminy, że mikroelementy, nie tego tu nie ma. Jest za to masa faktów i informacji o tym, w jakim stopniu (podpowiem: w olbrzymim) jedzenie ma wpływ na sparwne funkcjonowanie naszego organizmu. Powiedzenie "jesteś tym co jesz" jest teraz bardziej na miejscu niż kiedykolwiek. Joel Fuhrman jest doświadczonym lekarzem, prowadzi drwy tryb życia i wie doskonale jak się odzywiać. Prowadzi swoje strony w mediach społecznościowych i tam równiez pokazuje swoje przepisy i porady, ale ksiażka ma być przede wszystkim przestrogą i nie tyle polecaniem konkretnych zachowań żywieniowych, co informacją czego nie jeść i jak to osiągnąć. Doskonale napisana, świetnie motywuje, choć nie jest to poradnik, fatastyczna!
Świetnie napisana ksiażka, zdecydowanie nie jest to kolejny coachigowy wywód o tym co i jak jeść, co jest złe a co dobre i że każdy może zmienić swoje życie. Nie, nie ma tu tego rodzaju wypowiedzi, ale jest za to solidna porcja informacji i potwierdzonych naukowo faktów o tym jak przetworzona i modyfikowana żywność wpływa na nasz organizm. O widocznych efektach jak oczywista otyłość każdy wie, ale jest masa rzeczy, ktorych nie jesteśmy świadomi, a ta książka wszystko wyjaśnia i sugeruje jak poprawić swoje nawyki.
Książka jest fascynująca, w bardzo przystępny i interesujący sposób autorzy predstawiają fakty na temat których nie mialam wcześniej pojęcia, a które w realny sposób wpływają na wszelkie aspekty naszego życia i zdrowia. Niezwykle wciągająca, nie sądziłam, że ksiażka o takiej tematyce będzie w stanie mnie realnie wciągnąć i zainteresować, a jednak. Świetna książka, serdecznie polecam kazdemu kto interesuje się tematyką, ale nie tylko ;)
Książka jest fascynująca, w bardzo przystępny i interesujący sposób autorzy predstawiają fakty na temat których nie mialam wcześniej pojęcia, a które w realny sposób wpływają na wszelkie aspekty naszego życia i zdrowia. Niezwykle wciągająca, nie sądziłam, że ksiażka o takiej tematyce będzie w stanie mnie realnie wciągnąć i zainteresować, a jednak. Świetna książka, serdecznie polecam kazdemu kto interesuje się tematyką, ale nie tylko ;)
Świetnie napisana ksiażka, zdecydowanie nie jest to kolejny coachigowy wywód o tym co i jak jeść, co jest złe a co dobre i że każdy może zmienić swoje życie. Nie, nie ma tu tego rodzaju wypowiedzi, ale jest za to solidna porcja informacji i potwierdzonych naukowo faktów o tym jak przetworzona i modyfikowana żywność wpływa na nasz organizm. O widocznych efektach jak oczywista otyłość każdy wie, ale jest masa rzeczy, ktorych nie jesteśmy świadomi, a ta książka wszystko wyjaśnia i sugeruje jak poprawić swoje nawyki.
Jedna z lepszych książek o żywności i diecie jakie czytałam! Głownie dlatego, że nie jesteśmy zalewani zwyklymi sloganami, że rzeba jeść zdrowo, że witaminy, że mikroelementy, nie tego tu nie ma. Jest za to masa faktów i informacji o tym, w jakim stopniu (podpowiem: w olbrzymim) jedzenie ma wpływ na sparwne funkcjonowanie naszego organizmu. Powiedzenie "jesteś tym co jesz" jest teraz bardziej na miejscu niż kiedykolwiek. Joel Fuhrman jest doświadczonym lekarzem, prowadzi drwy tryb życia i wie doskonale jak się odzywiać. Prowadzi swoje strony w mediach społecznościowych i tam równiez pokazuje swoje przepisy i porady, ale ksiażka ma być przede wszystkim przestrogą i nie tyle polecaniem konkretnych zachowań żywieniowych, co informacją czego nie jeść i jak to osiągnąć. Doskonale napisana, świetnie motywuje, choć nie jest to poradnik, fatastyczna!