Nigdy nie lubiłem gotować, a w szczególności na jachtach, gdzie kuchnia podskakuje na fali, w ciasnym pomieszczeniu śmierdzi i słona woda kapie na głowę z pokładu. Szybko zorientowałem się, że jedyną osobą na pokładzie, która nie musi gotować, jest zgodnie z polską tradycją KAPITAN.
Dla tych oto przyziemnych pobudek zostałem kapitanem jachtowym w dość młodym wieku. I jak na ironię losu mój pierwszy wielki rejs dookoła Ameryki Południowej odbyłem na jachcie "Śmiały" w charakterze kucharza, bo tylko tak mogłem zabrać się na wyprawę.
Ta niezwykła pozycja kuka, który jest równocześnie kompetentnym kapitanem pozwoliła poczynić szereg ciekawych obserwacji i o tym jest książka "Kapitan kuk".
Fundacja Szkoła pod Żaglami Krzysztofa Baranowskiego
Oprawa twarda
Wydanie: trzecie
ISBN: 978-83-620-3907-4
Wydanie: trzecie
ISBN: 978-83-620-3907-4
Liczba stron: 254
Format: 175x250mm
Cena detaliczna: 43,60 zł
Format: 175x250mm
Cena detaliczna: 43,60 zł