Menu

Technologia wędzenia żywności Książka

47,36 zł
63,15 zł (-25%) - sugerowana cena detaliczna
Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!
Zobacz więcej
Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rodzaj oprawy: Oprawa miękka
Liczba stron: 427
Format: 150x235mm
Rok wydania: 2012
Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z elementami monografii sprawia, że książka jest użytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak również dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia oraz dla uczniów techników przemysłu spożywczego.

Szczegółowe informacje na temat książki Technologia wędzenia żywności

Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
EAN: 9788309010906
Rodzaj oprawy: Oprawa miękka
Liczba stron: 427
Format: 150x235mm
Rok wydania: 2012

Oceny i recenzje książki Technologia wędzenia żywności

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Zaloguj się, aby dodać opinię
Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!