W naszych czasach jedzenie stało się skomplikowane. Patrząc na produkty spożywcze widzimy nie pożywienie, ale dobroczynne lub szkodliwe składniki odżywcze, jakie zawierają, oraz rzecz jasna, kalorie.
Jednak nadal nie mamy pojęcia, co jeść. Czy bardziej przejmować się tłuszczami, czy węglowodanami? Czy konsumowanie jednych płatków śniadaniowych naprawdę poprawia koncentrację naszego dziecięcia w szkole, a jedzenie drugich chroni nas przed zawałem?
Zdezorientowany tak samo jak wszyscy, kilka lat temu postanowiłem dotrzeć do sedna najprostszego z możliwych zagadnień: co powinienem jeść?
Ze wstępu książki, Michael Pollan
Poradnia K
Oprawa twarda
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-929-5128-5
Tytuł oryginalny: Food rules
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-929-5128-5
Tytuł oryginalny: Food rules
Liczba stron: 160
Format: 125x205mm
Cena detaliczna: 29,90 zł
Format: 125x205mm
Cena detaliczna: 29,90 zł