Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.
Omówiono w niej:
• niezbędne narzędzia kuchenne
• podstawowe składniki sushi
• sposoby przygotowywania ryżu
• filetowanie i krojenie ryb
• przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
• techniki rolowania sushi
• ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi
RM
Oprawa miękka
Wydanie: czwarte
ISBN: 978-83-815-1505-4
Tytuł oryginalny: Fresh and tasty Sushi cookbook
Wydanie: czwarte
ISBN: 978-83-815-1505-4
Tytuł oryginalny: Fresh and tasty Sushi cookbook
Liczba stron: 80
Format: 16.5x23.5cm
Cena detaliczna: 29,99 zł
Format: 16.5x23.5cm
Cena detaliczna: 29,99 zł