Łasuchy i Słodyczoholicy!
Jeśli na widok „blondie z cieciorki” źrenice same się wam rozszerzają, a „daktylowa nutella” trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was idealną książkę ? Słodką kuchnię roślinną Idy Kulawik, autorki popularnego bloga veganbanda.pl.
Zapomnijcie o całych dniach spędzonych w kuchni i godzinach oczekiwań na kulinarną przyjemność. Słodka kuchnia roślinna zawiera niezwykle proste, tanie i szybkie w wykonaniu przepisy na słodkości bez nabiału, na bazie pełnowartościowych naturalnych produktów: orzechów, suszonych owoców, roślin strączkowych, mąk pełnoziarnistych i bezglutenowych.
W książce znajdziecie przepisy między innymi na:
• wypieki,
• ciasta na zimno,
• lody,
• trufle i praliny,
• batoniki bez glutenu, białej mąki czy rafinowanego cukru.
To potrawy dla wegan, alergików, dzieci, dla dbających o zdrowie i szukających ciekawostek kulinarnych oraz dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się deserami bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia.
Przekonacie się, że słodkości mogą być bogate w błonnik, zdrowe tłuszcze, białko, witaminy, minerały i przeciwutleniacze.
Niezależnie od tego, czy jesteś wegetarianinem, czy tylko kulinarnie eksperymentujesz, będziesz oczarowany Słodką kuchnią roślinną. Wszystko smakuje wybornie, wygląda apetycznie, rozpieszcza zmysły i służy zdrowiu. Zdaje się, że właśnie odkrywasz przyjemność idealną!