Menu

Łódzka kuchnia regionalna Zarębska Agata, Borowska Izabella Książka

30,31 zł
49,90 zł (-39%) - sugerowana cena detaliczna
Wyślemy w ciągu 24h
Zobacz więcej
Wydawnictwo: Księży Młyn
Rodzaj oprawy: Twarda
Wydanie: pierwsze
Liczba stron: 110
Format: 20.5x29.0cm
Rok wydania: 2020
30,31 zł
Kuchnia regionu łódzkiego to wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki Łódzkiej kuchni czterech kultur zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym razem wyruszają poza granice ziemi obiecanej – do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci. Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu. Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.

Szczegółowe informacje na temat książki Łódzka kuchnia regionalna

Wydawnictwo: Księży Młyn
EAN: 9788377293683
Autor: Zarębska Agata, Borowska Izabella
Rodzaj oprawy: Twarda
Wydanie: pierwsze
Liczba stron: 110
Format: 20.5x29.0cm
Rok wydania: 2020
Data premiery: 10/11/2017

Oceny i recenzje książki Łódzka kuchnia regionalna

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Zaloguj się, aby dodać opinię
Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!