Szkoła gotowania. Kuchnia bez mięsa Książka
Wydawnictwo: | Jedność |
Rodzaj oprawy: | Twarda |
Liczba stron: | 360 |
Rok wydania: | 2024 |
W wstępie książki opisane zostały podstawowe produkty wegetariańskie: zboża; warzywa strączkowe; seitan i tempeh oraz nasiona oleiste. W publikacji zawarto wiele informacji dotyczących właściwości, zalet oraz sposobów wykorzystania wymienionych produktów.
Natomiast zasadnicza część książki to profesjonalny kurs gotowania, w którym na ponad 500 fotografiach krok po kroku pokazano przepisy kuchni wegetariańskiej. Na pięknych zdjęciach ukazano z góry deskę z potrzebnymi składnikami i kolejne fazy przygotowania potraw. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia, by wiedzieć, co będzie potrzebne do gotowania oraz jakie czynności należy kolejno wykonać, aby perfekcyjnie przygotować danie.
Potrawy podzielono na: śniadania, obiady, kolacje, przekąski, koktajle i musy, słodkości oraz posiłki dla dzieci. Wśród proponowanych dań znalazły się na przykład: babka kawowa, budyń z białej czekolady i limonki, chlebek bananowy, chłodnik rzodkiewkowo-serowy, ciasteczka pełnoziarniste z czekoladą, myszki z warzyw i sera, pulpety z fasoli i warzyw, sangria, tarta z kremem brokułowym i wiele, wiele innych.
To wspaniała pomoc w kuchni nie tylko dla wegetarian, ale wszystkich, którzy pragną odkryć nowy sposób gotowania, pełen smaku i zdrowia.
Szczegółowe informacje na temat książki Szkoła gotowania. Kuchnia bez mięsa
Wydawnictwo: | Jedność |
EAN: | 9788383530161 |
Rodzaj oprawy: | Twarda |
Liczba stron: | 360 |
Rok wydania: | 2024 |
Data premiery: | 23/09/2024 |
Oceny i recenzje książki Szkoła gotowania. Kuchnia bez mięsa
Pomóż innym i zostaw ocenę!