Teksty zawarte w tomie nawiązują do najdawniejszych dziejów koreańskiej kultury kulinarnej, symboliki ryżu i jego rytualizacji, roli herbaty oraz napojów alkoholowych w kulturze życia codziennego, obejmują też wątki biesiadne w poezji i przekazy na temat historycznej i współczesnej tradycji kulinarnej.
******
Korean Cuisine from the Inside – Rituals, Etiquette and Aesthetics
The texts included in the book refer to the earliest history of Korean culinary culture, the symbolism of rice and its ritualization, the role of tea and alcoholic drinks in everyday culture, they also explore feast threads in poetry and historical and contemporary culinary traditions.
Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego
Oprawa miękka
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-235-4883-6
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-235-4883-6
Liczba stron: 242
Format: 14.5x20.5cm
Cena detaliczna: 31,00 zł
Format: 14.5x20.5cm
Cena detaliczna: 31,00 zł