Placki, racuchy i naleśniki uważane są przeważnie za desery i potrawy jarskie. Nie całkiem słusznie. Faktem jest, że jeśli na śniadanie robimy sobie racuchy, to najczęściej posypujemy je cukrem pudrem, że najpopularniejsze w naszym kraju naleśniki to naleśniki z twarogiem, a placki smażymy zazwyczaj z jabłkami. Ale przecież istnieją dziesiątki rodzajów tych potraw z innymi niż słodkie dodatkami – z żółtym serem, różnymi warzywami, posiekanym mięsem, szynką czy ziołami…
Nie rezygnując w naszym poradniku z tradycyjnie podawanych na słodko placków, naleśników czy racuchów, podajemy też przepisy na ich wersje pikantne, mniej znane czy też mniej popularne na polskich stołach.
Prószyński Media
Oprawa miękka
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-783-9461-7
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-783-9461-7
Liczba stron: 176
Prószyński Media
Format: 145x200mm
Cena detaliczna: 10,99 zł
Prószyński Media
Format: 145x200mm
Cena detaliczna: 10,99 zł