Ajurwedyjska kuchnia dla wegan Talya Lutzker Książka
Wydawnictwo: | Zielone wydawnictwo |
Rodzaj oprawy: | Miękka |
Wydanie: | 1 |
Liczba stron: | 220 |
Rok wydania: | 2020 |
Ajurweda to holistyczny system leczniczy, który naucza, że zdrowie to efekt utrzymania równowagi pomiędzy trzema energiami zwanymi wata, pitta i kapha. Właściwe odżywianie dopasowane do naszej konstytucji odgrywa w tym kluczową rolę.
Książka stanowi wyjątkowe źródło wiedzy i inspiracji dla wegan i sympatyków weganizmu. Oferuje ponad 120 przepisów na pyszne i zdrowe potrawy równoważące poszczególne konstytucje. Uczy, jak zastąpić nabiał stosowany w tradycyjnej ajurwedzie równie wartościowymi odpowiednikami wegańskimi.
Jeśli pragniesz unikać produktów pochodzenia zwierzęcego i jednocześnie zaczynasz swoją przygodę z ajurwedą, tę książkę musisz mieć w biblioteczce!
O autorce:
Talya Lutzker – jest certyfikowanym praktykiem ajurwedy, dyplomowaną masażystką, nauczycielką jogi, profesjonalną kuchmistrzynią oraz założycielką Talya’s Kitchen – firmy cateringowej dostarczającej organiczne dania.
Talya uzyskała licencjat z ochrony środowiska na University of California w Santa Barbara. Wiedzę praktyczną zdobywała u DeAnny Batdorff, założycielki dhyana Center of Health Sciences. Od 2003 specjalizuje się w ajurwedzie, oferując indywidualne konsultacje, wykonując masaże ajurwedyjskie oraz zabiegi pańca karmy. Talya prowadzi również zajęcia z jogi. Jej pasją jest kuchnia ajurwedyjska, którą realizuje gotując i prowadząc firmę cateringową.
Szczegółowe informacje na temat książki Ajurwedyjska kuchnia dla wegan
Wydawnictwo: | Zielone wydawnictwo |
EAN: | 9788365852397 |
Autor: | Talya Lutzker |
Rodzaj oprawy: | Miękka |
Wydanie: | 1 |
Liczba stron: | 220 |
Rok wydania: | 2020 |
Data premiery: | 10/10/2024 |
Oceny i recenzje książki Ajurwedyjska kuchnia dla wegan
Pomóż innym i zostaw ocenę!