Menu

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii Kasperek Agnieszka, Kondratowicz Marzanna Książka

65,91 zł
62,82 zł - sugerowana cena detaliczna
Wyślemy w ciągu 24h
Zobacz więcej
Wydawnictwo: WSiP
Rodzaj oprawy: Miękka
Wydanie: 9
Liczba stron: 358
Rok wydania: 2022
65,91 zł

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych

Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych – poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii stosowanych w gastronomii anti-griddle, thermomix, pacojet i wiele innych. Przedstawiono także zasady bezpiecznego przygotowywania dań kuchni molekularnej – np. pracy z ciekłym azotem.

Autorki kładą nacisk na kwestie minimalizacji negatywnego wpływu zakładów gastronomicznych na środowisko, nie tylko wskazując konkretne rozwiązania technologiczne (oszczędność energii, wody, fotowoltaika, segregacja odpadów), ale także uczulając ucznia na tę problematykę.

Treść publikacji uzupełniają liczne fotografie i rysunki wyjaśniające zasady działania poszczególnych urządzeń. Kody QR kierują do filmów, które prezentują szczegółowo charakterystykę i obsługę wybranego sprzętu gastronomicznego.

Szczegółowe informacje na temat książki Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii

Wydawnictwo: WSiP
EAN: 9788302196287
Autor: Kasperek Agnieszka, Kondratowicz Marzanna
Rodzaj oprawy: Miękka
Wydanie: 9
Liczba stron: 358
Rok wydania: 2022
Data premiery: 06/09/2022

Oceny i recenzje książki Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Zaloguj się, aby dodać opinię
Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!