Menu

Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego Anna Budzyńska, Matras-Bolibok Anna Książka

24,58 zł
33,60 zł (-27%) - sugerowana cena detaliczna
Wyślemy w ciągu 24h
Zobacz więcej
Wydawnictwo: UMCS
Rodzaj oprawy: Miękka
Liczba stron: 162
Rok wydania: 2020
24,58 zł
Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do części rynku, która w tak znacznym stopniu wpływa na inne gałęzie przemysłu. W pracy wskazano kierunki rozwoju cukrownictwa w Polsce, które polegać mają przede wszystkim na rozwijaniu mocnych stron, wykorzystywaniu szans oraz przeciwdziałaniu zagrożeniom. Zdaniem Autorek przede wszystkim należy skupić się na prowadzeniu dalszej restrukturyzacji w kierunku zmiany słabych stron sektora na mocne. Wnioski i badania zaprezentowane w monografii mają duże znacznie praktyczne. Identyfikacja źródeł konkurencyjności rynku cukru w perspektywie ciągłych zmian globalnego otoczenia może pomóc zarządzającym przedsiębiorstwami sektora cukrowniczego oraz decydentom opracowującym normy prawne w stworzeniu spójnej i długookresowej strategii konkurowania.

Szczegółowe informacje na temat książki Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego

Wydawnictwo: UMCS
EAN: 9788322793169
Autor: Anna Budzyńska, Matras-Bolibok Anna
Rodzaj oprawy: Miękka
Liczba stron: 162
Rok wydania: 2020

Oceny i recenzje książki Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Zaloguj się, aby dodać opinię
Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!