Menu

Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji Anna Budzyńska Książka

24,58 zł
33,60 zł (-27%) - sugerowana cena detaliczna
Wyślemy w ciągu 24h
Zobacz więcej
Wydawnictwo: UMCS
Rodzaj oprawy: Miękka
Liczba stron: 204
Format: 17.0x24.0cm
Rok wydania: 2021
24,58 zł
Uważam, że przedstawione opracowanie stanowi wartościową pozycję, która ma potencjał, aby wzbogacić polski dorobek dotyczący tego ważnego rynku. Autorka porusza w pracy sprawy ważne i dotąd nieczęsto analizowane w kontekście rynku cukru, takie jak: konkurencyjność międzynarodowa krajowych i unijnych producentów, procesy globalizacyjne i ich wpływ na ten rynek, zmiany w strukturze światowej produkcji i in. Autorka identyfikuje źródła konkurencyjności unijnych producentów cukru oraz wskazuje na słabe strony tego rynku, które sprawiają, że traci on swoją pozycję na światowym rynku. Przeprowadzona analiza obejmuje długi okres oraz wszystkie etapy łańcucha podaży, od produkcji surowca, po przerób i handel cukrem, co świadczy o kompleksowości tego opracowania i stanowi wartościowy wkład do obecnego stanu wiedzy na poruszany temat. Monografia zawiera ciekawe wnioski i rekomendacje praktyczne przydatne dla interesariuszy rynku cukru. Z recenzji dr hab. Agaty Malak-Rawlikowskiej, SGGW

Szczegółowe informacje na temat książki Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji

Wydawnictwo: UMCS
EAN: 9788322794395
Autor: Anna Budzyńska
Rodzaj oprawy: Miękka
Liczba stron: 204
Format: 17.0x24.0cm
Rok wydania: 2021

Oceny i recenzje książki Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Zaloguj się, aby dodać opinię
Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!