Przedstawione w tej książce giny podzielono na trzy kategorie – tradycyjne, współczesne i innowacyjne – kierując się ich związkiem z tradycją, metodami produkcji oraz wykorzystanymi w produkcji roślinami aromatyzującymi. Wzięto też pod uwagę charakter trunków i ich źródła inspiracji. Klasyfikacja ginu jest tematem kontrowersyjnym, wzbudza częste dyskusje ekspertów, ponieważ jego podział na kategorie, szczególnie w Europie i Stanach Zjednoczonych, jest bardzo ogólny. Tymczasem wciąż powstają nowe typy ginu, innowacyjne pod względem stylu czy metod produkcji, które trudno jednoznacznie zaklasyfikować.
Olesiejuk
Oprawa twarda z obwolutą
ISBN: 978-83-274-6410-1
Tytuł oryginalny: The spirit of gin
ISBN: 978-83-274-6410-1
Tytuł oryginalny: The spirit of gin
Liczba stron: 144
Format: 16.5x25.0cm
Cena detaliczna: 30,00 zł
Format: 16.5x25.0cm
Cena detaliczna: 30,00 zł