Co powiesz na jaglane gofry z owocami lata, domowy kisiel jeżynowy, jogurtowy torcik jagodowy czy na pierogi orkiszowe z malinami?
Poznaj słodkie pomysły na śniadania, przekąski, obiady i kolacje ze świeżych owoców, również sezonowych, bakalii, zbóż – bez białego cukru, białej mąki i szkodliwych, przetworzonych tłuszczów. Wybieraj spośród 100 łatwych w przygotowaniu przepisów na bazie różnorodnych, ogólnodostępnych składników.
Dodatkowe wskazówki pozwolą zmodyfikować przepis wedle własnego gustu i przygotować ulubioną wersję wybranej potrawy. Komentarze do każdego dania wyjaśniają korzystne dla zdrowia działanie produktów użytych w danym przepisie. Autorskie, kolorowe zdjęcia inspirują do słodkiego eksperymentowania w kuchni.
Słodkości na bazie naturalnych, odżywczych składników możesz przygotowywać codziennie i bez wyrzutów sumienia podawać również małym niejadkom, których przekonują tylko łakocie – przy okazji wzbogacając ich dietę o wartościowe elementy.
Data pierwszego wydania:
2016-09-22
ISBN: 978-83-778-8776-9
Edgard
Format: 175x255mm
Cena detaliczna: 44,90 zł