Menu

Dzika kuchnia z łąk i lasów Monika Gajewska-Okonek Książka

20,35 zł
20,35 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
39,95 zł (-49%) - sugerowana cena detaliczna
Zamów teraz, wyślemy w poniedziałek.
Zobacz więcej
Wydawnictwo: SBM
Rodzaj oprawy: Twarda
Wydanie: pierwsze
Liczba stron: 192
Format: 16.5x24.0cm
Rok wydania: 2022
20,35 zł
W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją. Z pierwszych młodych ziół i chwastów, takich jak pokrzywa, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek, lebioda czy mniszek lekarski, niegdyś przyrządzano zupy, które nie tylko zaspokajały głód, ale też dostarczały niezbędnych witamin. Do pieczenia chleba i placków wykorzystywano z kolei mąkę z żołędzi, orzeszków bukowych a nawet pałki wodnej. Z mniszka lekarskiego, żołędzi i bukwi parzono kawę. Dziś wiele tych przepisów odeszło w zapomnienie. Niektóre warzywa, dawniej bardzo popularne, obecnie są rzadko stosowane w kuchni. Nazwy, takie jak brukiew, topinambur czy skorzonera, dla wielu osób brzmią egzotycznie. Warto wiedzieć, że są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale także smaczne. Wokół nas jest mnóstwo roślin, które z powodzeniem możemy wykorzystać do przygotowywania smacznych potraw. Warto wybrać się na spacer do lasu, na łąkę lub pole za miastem i wrócić z koszem roślin, z których stworzymy wyjątkowe i pyszne dania.

Szczegółowe informacje na temat książki Dzika kuchnia z łąk i lasów

Wydawnictwo: SBM
EAN: 9788382226102
Autor: Monika Gajewska-Okonek
Rodzaj oprawy: Twarda
Wydanie: pierwsze
Liczba stron: 192
Format: 16.5x24.0cm
Rok wydania: 2022
Data premiery: 20/06/2022

Oceny i recenzje książki Dzika kuchnia z łąk i lasów

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
lubimyczytac.pl
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Zaloguj się, aby dodać opinię
Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!