Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, chociaż niewątpliwie zasługuje na uwagę i uznanie jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana, harmonijnie łącząca w sobie różne wpływy kulinarne i z upodobaniem wykorzystująca lokalne produkty sezonowe.
W tej książce kucharskiej Małgorzata Caprari prezentuje 375 przepisów współczesnej kuchni polskiej. Proponuje potrawy niezbyt pracochłonne, a zachowujące tradycyjne walory smakowe. To receptury, z których można korzystać na co dzień, ale też i na specjalne okazje. Wszystkie pozwalają docenić uroki polskiej sztuki kulinarnej.
RM
Oprawa miękka
Wydanie: drugie
ISBN: 978-83-815-1457-6
Wydanie: drugie
ISBN: 978-83-815-1457-6
Liczba stron: 272
Format: 16.5x23.0cm
Cena detaliczna: 29,99 zł
Format: 16.5x23.0cm
Cena detaliczna: 29,99 zł