Menu

Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata Lokki Książka

9,90 zł
7,00 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
56,99 zł (-83%) - cena detaliczna
Zamów teraz, wyślemy w poniedziałek.
Zobacz więcej
Wydawnictwo: Znak Koncept
Rodzaj oprawy: twarda
Wydanie: Pierwsze
Liczba stron: 160
Format: 165x234
Rok wydania: 2022
9,90 zł

"Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata" - nowość Lokkiego


Zostań hodowcą bąbelków! Choć fermentowane napoje znane są od wieków, ostatnio przeżywają prawdziwy renesans. Teraz możesz przygotować je we własnym domu! Poznaj smak samodzielnie przygotowanych kefiru, kombuczy, amazake, cydru, lassi i rejuvelacu. Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz domowego miodu pitnego, nigdy nie sięgniesz po słodkie napoje gazowane ze sklepu. Choć fermentację odkryto w wyniku błędu, jej magii bardzo szybko ulegli ludzie z różnych stron świata. Fermentowanie gwarantowało dłuższą przydatność do spożycia, ale też zapewniało zupełnie nowe doznania smakowe. W Rosji powstał kefir, amazake sprezentowali nam Japończycy, lassi dotarło do nas z Indii, a miód pitny z Afryki.

Książka Lokkiego "Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata"


Przygotowane w domu kefiry, kombucza lub cydry nie tylko świetnie smakują, ale też pozytywnie wpływają na zdrowie. Ich picie odżywia mikrobiotę jelitową, a nie od dziś wiadomo, że jelita to nasz drugi mózg. Nie musisz łykać tabletek, żeby dostarczyć probiotyków swojemu organizmowi – wystarczy zdrowa dieta i kilka łyków fermentowanych napojów każdego dnia. Tajniki dzikiej fermentacji poznasz dzięki Ninie i Sebastianowi, którzy w 2015 roku otworzyli na południu Francji browar Lökki. Produkują w nim ekologiczne i zdrowe napoje fermentowane. Teraz dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem z tobą. To prostsze, niż myślisz!

Szczegółowe informacje na temat książki Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata

Wydawnictwo: Znak Koncept
EAN: 9788324082957
Autor: Lokki
Tłumaczenie: Justyna Nowakowska
Rodzaj oprawy: twarda
Wydanie: Pierwsze
Liczba stron: 160
Format: 165x234
Rok wydania: 2022
Data premiery: 18/05/2022

Oceny i recenzje książki Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
lubimyczytac.pl
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Zaloguj się, aby dodać opinię
Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!