Menu

Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych Marzanna Zienkiewicz Książka

67,70 zł
67,70 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
75,40 zł (-10%) - sugerowana cena detaliczna
Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!
Zobacz więcej
Wydawnictwo: WSiP
Rodzaj oprawy: miękka
Liczba stron: 456
Format: 170x245mm
Rok wydania: 2022
67,70 zł
Publikacja "Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02/TG.07. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz" to podręcznik, który przygotowuje uczniów szkół ponadpodstawowych do wykonywania tytułowych zawodów. Pozycja jest autorstwa Marzanny Zienkiewicz. Jest zgodna z założeniami kwalifikacji TG.07 (tzn. "Sporządzanie potraw i napojów") i opracowana według podstaw programowej z 2019 roku. W publikacji tej autorka omówiła zagadnienia z zakresów: PDG, KPS, BHP i kwalifikacji HGT.02/TG.07, które dotyczą ogólnego wyposażenia zakładów gastronomicznych. Podręcznik stanowi rzetelnie skonstruowany przewodnik oraz wsparcie podczas przygotowań do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe. Na początku autorka porusza kwestię zasad BHP, istotnych w wykonywaniu profesji kucharza. Kolejno podejmuje zagadnienia ekonomiczne z uwzględnieniem szczególnych w tej kwestii postanowień prawnych, umowy o pracę, zakładania własnej działalności. Następnie prezentuje elementy wyposażenia konkretnych lokali gastronomicznych. Podejmuje także temat szczególnej roli dobrej kondycji psychicznej oraz kultury osobistej pracownika lokalu gastronomicznego. Język podręcznika jest jasny i klarowny, w pełni zrozumiały przez uczniów branżowych szkół ponadpodstawowych. W publikacji umieszczono wykaz najważniejszych terminów wykorzystywanych w branży gastronomicznej. Przy nazwach obcojęzycznych umieszczono ich poprawną wymowę. Dla lepszego zrozumienia wiedzy teoretycznej autorka umieściła liczne wizualne przykłady. Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Przedstawiono tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.

Szczegółowe informacje na temat książki Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

Wydawnictwo: WSiP
EAN: 9788302173592
Autor: Marzanna Zienkiewicz
Rodzaj oprawy: miękka
Liczba stron: 456
Format: 170x245mm
Rok wydania: 2022
Data premiery: 08/10/2020

Oceny i recenzje książki Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
lubimyczytac.pl
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Zaloguj się, aby dodać opinię
Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!