Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza Książka
Wydawnictwo: | Pascal |
Rodzaj oprawy: | Twarda |
Liczba stron: | 288 |
Rok wydania: | 2024 |
Zauważyłam, że wspaniałomyślność wenecjan ma swoje granice. Z przyjemnością wskażą drogę, ale przepisem już nie tak chętnie się podzielą. Nie mieli problemu z wytłumaczeniem jakiemuś turyście, jak dostać się do czternastego mostu, ale nie chcieli nawet słyszeć pytania o to, czy do małży używają czarnego, czy białego pieprzu. A ja chciałam znać szczegóły...
Tessa Kiros
Wenecja to włoskie królestwo soli oraz pereł, prosecco oraz syren, bigoli oraz polenty. Tessa przemierza miasto, chłonie jego atmosferę, a z dalaod obleganych przez turystów lokali znajduje autentyczne weneckie jedzenie.
Rybne carpaccio z różowym pieprzem, spaghetti z karczochami i krewetkami, lasagne z owocami morza, kurczak w pomidorach, gotowane jabłka z amaretti – przepisy prosto z kuchni wenecjan. Prawdziwe, nieraz pilnie strzeżone, są jednym ze skarbów tego miasta. Z pomocą siostry swojego męża (w połowie wenecjanki), Tessa uchyla w tej książce rąbka tajemnicy.
Szczegółowe informacje na temat książki Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza
Wydawnictwo: | Pascal |
EAN: | 9788383172927 |
Rodzaj oprawy: | Twarda |
Liczba stron: | 288 |
Rok wydania: | 2024 |
Data premiery: | 23/10/2024 |
Oceny i recenzje książki Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza
Pomóż innym i zostaw ocenę!