Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest – w odpowiednich ilościach – niezbędna do życia. Jednak u alergików i osób z nietolerancją histamina zawarta w lekach i pokarmach może powodować znaczne dolegliwości, m.in.: bóle głowy, wysypkę, swędzenie skóry, bóle brzucha, biegunkę, wodnisty katar, kaszel, zaburzenia rytmu serca.
W poradniku podano wiele praktycznych rad, które pomogą wrażliwym na działanie histaminy osobom uzyskać wyraźną poprawę stanu zdrowia, a nawet całkowicie pozbyć się uciążliwych objawów.
Liczne przepisy na dania główne, zupy, sałatki, desery oraz na ciasteczka, ciasta i torty z pewnością ułatwią zachowanie właściwej diety.
PZWL
Oprawa miękka
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-200-4176-7
Tytuł oryginalny: Histamin: Geniessen trotz Unverträglichkeiten
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-200-4176-7
Tytuł oryginalny: Histamin: Geniessen trotz Unverträglichkeiten
Liczba stron: 128
Format: 14.4x20.4
Cena detaliczna: 59,00 zł
Format: 14.4x20.4
Cena detaliczna: 59,00 zł