Lepiej rzadziej, ale dobrze!
Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać jakość mięsa, w jaki sposób wykorzystuje się części wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i cielęciny.
Z pewnością przydatne będą tez informacje o sprzętach i przyborach kuchennych. A potem zabierzcie się do gotowania, wykorzystując nasze smakowite przepisy pogrupowane według najważniejszych metod obróbki kulinarnej: od smażenia, po parzenie. Ponad setka przepisów – od klasycznych do współczesnych i całkiem nowych kreacji – dowodzi, że z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny i jagnięciny można przyrządzić o wiele więcej niż tylko sznycle, bitki i gulasz!
Pokażcie co potraficie! Powodzenia i smacznego!
Olesiejuk
Oprawa twarda
ISBN: 978-83-784-4611-8
Tytuł oryginalny: Fleisch Ein wertvolles Lebensmittel bewusst geniefien
ISBN: 978-83-784-4611-8
Tytuł oryginalny: Fleisch Ein wertvolles Lebensmittel bewusst geniefien
Liczba stron: 240
Format: 25.0x27.0cm
Cena detaliczna: 59,90 zł
Format: 25.0x27.0cm
Cena detaliczna: 59,90 zł