Powiedz nam, co myślisz!
Pomóż innym i zostaw ocenę!
Zaloguj się, aby dodać opinię
Mateusz Przybyła
18/11/2021
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem
Daj się zarazić kimchimizmem !.Jest to nowy prąd kulturowy w którym naturalnośc i optymizm są najlepszym z antydepresantów .Pani Wiola Błazucka bazując na swoim ogromnym doświadczeniu zwłaszcza praktycznym w kuchnii koreańskiejstworzyła opus magnum traktujące o koreańskiej kuchni widzianej wrażliwymi polskimi oczami.Każda z potraw zawartych w książce jest odpowiednio oznaczona pod interesującym czytelnika kątem takim jak: liczba porcji ,poziom trudności ,poziom ostrości ,wymagania dodatkowych składników czy teżczas wymagany na przygotowanie potrawy.Wszystko to opisano wspaniałą dużą czytelną czcionką i okraszono przepięknymi wywołującymi przypływ apetytu fotografiami .Każdy przepis został przed publikacją przetestowany mamy więc gwarancję że spodoba sie nami oraz naszym domownikom.Posiadacze dzieci -niejadków powinni zacierać ręceposiłki odpowiednie dla dzieci przetestował i opisał znany kontroler jakości -Pan Sonu.Mam więc pewność że są one zarówno pyszne jak i odpowiednio zbilansowane.Znajdziemy w książce potrawy na każdą okazję-od wystawnych dań obiadowych ,po desery czy przekąski a nawet -drinki .Nie ma osób dla których to dzieło byłoby nieprzydatne-bez względu na to jaki masz poziom zaawansowania w kuchni dzięki 3 poziomom wtajemniczenia zawsze masz co robić i co pichcić.Wszystkie trudno dostępne składniki można znalezć w podanym w książce profesjonalnym sklepie internetowym a używając "koszyka Wioli "dostajemy jeszcze spore rabaty.Dzieło zawiera też mnóstwo ciekawych informacji o składnikach do potraw oraz stanowi inspirację do samodzielnych eksperymentów(Niezbędnik koreańskiego gotowania ).W mojej opinii książka jest obowiązkową pozycją w biblioteczce każdego smakosza bez względu na wiek i doświadczenie w gotowaniu.Oceniam ją jako 9,5 na 10 i tylko podpisu autorki brakuje całkowitego ideału.
Anonimowy użytkownik
25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem
Daj się zarazić kimchimizmem !.Jest to nowy prąd kulturowy w którym naturalnośc i optymizm są najlepszym z antydepresantów .Pani Wiola Błazucka bazując na swoim ogromnym doświadczeniu zwłaszcza praktycznym w kuchnii koreańskiejstworzyła opus magnum traktujące o koreańskiej kuchni widzianej wrażliwymi polskimi oczami.Każda z potraw zawartych w książce jest odpowiednio oznaczona pod interesującym czytelnika kątem takim jak: liczba porcji ,poziom trudności ,poziom ostrości ,wymagania dodatkowych składników czy teżczas wymagany na przygotowanie potrawy.Wszystko to opisano wspaniałą dużą czytelną czcionką i okraszono przepięknymi wywołującymi przypływ apetytu fotografiami .Każdy przepis został przed publikacją przetestowany mamy więc gwarancję że spodoba sie nami oraz naszym domownikom.Posiadacze dzieci -niejadków powinni zacierać ręceposiłki odpowiednie dla dzieci przetestował i opisał znany kontroler jakości -Pan Sonu.Mam więc pewność że są one zarówno pyszne jak i odpowiednio zbilansowane.Znajdziemy w książce potrawy na każdą okazję-od wystawnych dań obiadowych ,po desery czy przekąski a nawet -drinki .Nie ma osób dla których to dzieło byłoby nieprzydatne-bez względu na to jaki masz poziom zaawansowania w kuchni dzięki 3 poziomom wtajemniczenia zawsze masz co robić i co pichcić.Wszystkie trudno dostępne składniki można znalezć w podanym w książce profesjonalnym sklepie internetowym a używając "koszyka Wioli "dostajemy jeszcze spore rabaty.Dzieło zawiera też mnóstwo ciekawych informacji o składnikach do potraw oraz stanowi inspirację do samodzielnych eksperymentów(Niezbędnik koreańskiego gotowania ).W mojej opinii książka jest obowiązkową pozycją w biblioteczce każdego smakosza bez względu na wiek i doświadczenie w gotowaniu.Oceniam ją jako 9,5 na 10 i tylko podpisu autorki brakuje całkowitego ideału.