Oficjalna księgarnia portali ciekawostkihistoryczne.pl oraz twojahistoria.pl

Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym

Teresa Nowogródzka

Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym

68,91

 

Monografia „Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym" jest skierowana do szerokiego grona odbiorców, m.in. teoretyków zarządzania i praktyków - producentów ekożywności i ekoprzetwórców, a także studentów kierunków: Technologia żywności i żywienia człowieka, Bezpieczeństwo żywności, Inżynieria produkcji, Rolnictwo oraz konsumentów coraz bardziej świadomych znaczenia jakości spożywanej żywności.


„Monografia dotyczy ważnej problematyki związanej z potrzebą równoległej troski o jakość i przyjazność dla środowiska produktu żywnościowego i towarzyszących mu metod wytwarzania. Autorka monografii podjęła się zadania ambitnego, gdyż (...) postanowiła wypełnić swoistą lukę badawczą w tym zakresie, podejmując próbę opisu i wyjaśnienia mechanizmów i uwarunkowań, pozwalających na to, aby na badane zagadnienie spojrzeć z punktu widzenia innowacyjności. Poruszana przez Autorkę problematyka, jak również ogromny zasób wiedzy zawarty na kartach opracowania, dowodzą, iż Pani dr inż. Teresa Nowogródzka jest na pewno ekspertem w temacie, którym się zajmuje".
Z recenzji prof. dr hab. Małgorzaty Z. Wiśniewskiej


„Problematykę zarządzania innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym można uznać za interdyscyplinarny paradygmat badawczy integrujący wiedzę z zakresu zarządzania produktem, zarządzania innowacjami, ekonomii zrównoważonego rozwoju oraz prawa żywnościowego. W monografii zaprezentowano autorski model doskonalenia zarządzania innowacyjnym żywnościowym produktem ekologicznym. Na uznanie zasługuje kompleksowość modelu. Praca wnosi niewątpliwy wkład do nauk o zarządzaniu w wymiarze poznawczym i utylitarnym. Dużą wartość aplikacyjną dla producentów posiada model doskonalenia zarządzania innowacyjnym ekologicznym produktem żywnościowym oparty na cyklu PDCA".
Z recenzji prof. dr. hab. Tomasza Kijka

CeDeWu
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-810-2135-7

Liczba stron: 370

Format: 16.5x23.5cm

Cena detaliczna: 89,00 zł

Nie wiesz co przeczytać?
Polecamy nasze najciekawsze artykuły

Zobacz wszystkie
10.04.2021

Nusret – sam przeciwko wszystkim

Sformułowana na początku XX wieku przez brytyjski Komitet Obrony Imperialnej opinia głosiła, że nawet wspólna akcja okrętów i wojsk lądowych przeciwko umocnieniom na półwyspie Gallipoli niesie za sobą „wielkie ryzyko i nie powinna być podejmowana dopóty, dopóki istnieją inne sposoby wywarcia wpływu na Turcję”. W styczniu 1915 roku tych innych powodów nawet nie szukano.
Czytaj dalej...
05.03.2019

5 najgorszych władców średniowiecznej Polski

Jeden był kastratem, pozbawionym korony i porzuconym przez żonę. Inny dał się zadźgać już w kilka miesięcy po objęciu władzy, a i tak na zawsze zmienił dzieje kraju. Był też największy z rozpustników i najgłupszy z dowódców…
Czytaj dalej...
06.03.2019

Karl Dönitz – ostatni Führer. Kim był człowiek, którego Hitler wyznaczył na swego następcę?

Nigdy nie poczuł się do winy i protestował, gdy nazywano go zbrodniarzem wojennym. Podczas procesu w Norymberdze bronił się: „Gdy zaczyna się wojna, oficer nie ma innego wyboru, jak wykonywanie swoich obowiązków”. Ale czy faktycznie Karl Dönitz tylko biernie realizował polecenia?
Czytaj dalej...
05.03.2019

Dlaczego władców Rosji nazywano carami?

Od XV wieku książęta moskiewscy konsekwentnie budowali swoją pozycję władców Wszechrusi. Powiększali obszar swojego państwa i szukali sposobu, by dodać sobie splendoru. Tytuł cesarski z pewnością im go przydał – ale jak uzasadnili ten awans?
Czytaj dalej...