Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej Piotr Ciemny Książka
Wydawnictwo: | Znak Koncept |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | Pierwsze |
Liczba stron: | 256 |
Format: | 150x200 |
Rok wydania: | 2022 |
Książka Piotra Ciemnego "Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej"
ODKRYJ MOC DZIKICH ZIÓŁ I NIEZWYKŁE WŁAŚCIWOŚCI ZWYKŁYCH ROŚLIN Nic nie stoi na przeszkodzie, aby o każdej porze roku zbierać dary natury, które wykorzystasz w swojej kuchni! Przygotuj wykwintne dania z tanich oraz łatwo dostępnych roślin, a także dowiedz się: - jak poszukiwać dzikich ziół; - z których chwastów można przygotować sezonowy napar; - które rośliny dostępne są przez cały rok; - czy niedojrzałe owoce i kapary można wykorzystać podczas gotowania; - które dary natury mają właściwości lecznicze i pomogą ci zadbać o zdrowie przez cały rok. W książce Piotra Ciemnego znajdziesz nie tylko pomysłowe i nowoczesne przepisy na każdą porę roku, ale także przydatne opisy roślin. Dzięki niej odkryjesz tajniki pracy prawdziwego zielarza! Jak prawidłowo rozpoznawać zioła? Gdzie ich szukać? Dlaczego warto je zbierać? Dzikie zioła sezonowo to kompletny poradnik dla osób zainteresowanych czerpaniem z natury bez względu na porę roku.
"Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej" - książka Ciemnego
Piotr Ciemny – twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie „Chwasty od Kuchni”, regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist. Sprawia, że hasło „znane rośliny w nieznanej odsłonie” nabiera zupełnie nowego znaczenia.
Szczegółowe informacje na temat książki Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej
Wydawnictwo: | Znak Koncept |
EAN: | 9788324084845 |
Autor: | Piotr Ciemny |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | Pierwsze |
Liczba stron: | 256 |
Format: | 150x200 |
Rok wydania: | 2022 |
Data premiery: | 2022-04-13 |
Język wydania: | polski |
Podmiot odpowiedzialny: | Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o. Tadeusza Kościuszki 37 30-105 Kraków PL e-mail: [email protected] |
Zainspiruj się podobnymi wyborami
Podobne do Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej
Inne książki Piotr Ciemny
Oceny i recenzje książki Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej
„Dzikie zioła sezonowo" to prawdziwy skarb dla miłośników kulinariów. Książka oferuje 60 przepisów, które zaskakują kreatywnością i świeżością. Autor Piotr Ciemny prezentuje nieznane wcześniej połączenia smaków, zachęcając do eksperymentowania w kuchni z aromatycznymi chwastami. Oprócz przepisów, zawiera cenne informacje o właściwościach leczniczych i odżywczych dzikich ziół, co sprawia, że jest to kompendium wiedzy dla każdego smakosza. Książka idealna dla tych, którzy chcą odkrywać nowe kulinarne horyzonty i poszerzać swoje gastronomiczne doświadczenia.
„Dzikie zioła sezonowo" to prawdziwy skarb dla miłośników kulinariów. Książka oferuje 60 przepisów, które zaskakują kreatywnością i świeżością. Autor Piotr Ciemny prezentuje nieznane wcześniej połączenia smaków, zachęcając do eksperymentowania w kuchni z aromatycznymi chwastami. Oprócz przepisów, zawiera cenne informacje o właściwościach leczniczych i odżywczych dzikich ziół, co sprawia, że jest to kompendium wiedzy dla każdego smakosza. Książka idealna dla tych, którzy chcą odkrywać nowe kulinarne horyzonty i poszerzać swoje gastronomiczne doświadczenia.