Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień Gina Homolka Książka
Wydawnictwo: | Znak JednymSłowem |
Rodzaj oprawy: | twarda |
Wydanie: | Pierwsze |
Liczba stron: | 304 |
Format: | 165x234 |
Rok wydania: | 2022 |
Książka Giny Homolki "Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień"
Gotuj sprytniej, jedz zdrowiej i oszczędzaj czas! Meal Prep to nowa metoda przyrządzania posiłków, która odmieni twoje życie. Autorka słynnego bloga SkinnyTaste, Gina Homolka, pokaże ci, jak przygotowywać bazę produktów, dzięki której będziesz jeść pełnowartościowe dania przez wiele dni. I to bez codziennego stania w kuchni przy garnkach! W tej książce znajdziesz ponad 120 przepisów i plan posiłków na kilka tygodni! Najważniejsza jest baza. • Z jajek przyrządzisz chrupiące quesadille, prawdziwą włoską frittatę i aksamitną sałatkę jajeczną. • Ugotowaną ciecierzycę wykorzystasz do przygotowania rozgrzewającego pomidorowego curry, zdrowych burgerów i kolorowych dipów. • A z nudnego kurczaka wyczarujesz tajską potrawkę, chilli z białą fasolą, domowe tacos i sycące zupy.
"Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień" - książka Homolki
Zobacz, jakie to proste!Szczegółowe informacje na temat książki Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień
Wydawnictwo: | Znak JednymSłowem |
EAN: | 9788324076628 |
Autor: | Gina Homolka |
Tłumaczenie: | Anna Hikiert-Bereza |
Rodzaj oprawy: | twarda |
Wydanie: | Pierwsze |
Liczba stron: | 304 |
Format: | 165x234 |
Rok wydania: | 2022 |
Data premiery: | 10/08/2022 |
Oceny i recenzje książki Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień
Lecimy z kolejną recenzją. Tym razem na tapetę trafiła książka "Meal prep. Gotuj raz na cały tydzień" @skinnytaste Gina Homolka @wydawnictwoznakpl. Gdy zobaczyłam zapowiedź wspomnianej pozycji, wiedziałam, że muszę ją mieć. Meal prep, czyli po polsku przygotowanie posiłku, to tematyka, która nie jest mi obca. Zawsze staram dowiedzieć się coś nowego nt. Przygotowywania posiłków. Dlatego też sięgnęłam po książkę @skinnytaste i zaczęłam planować, co tu dobrego przygotować do jedzenia. Już we wstępie dowiemy się które dania możemy zamrozić i co zrobić z resztek dania. Ponadto autorka zdradza sekrety skutecznego planowania posiłków. Pamiętajcie, że planowanie posiłków to przede wszystkim oszczędność czasu, ale również pieniędzy. Pierwszy rozdział to podstawy sztuki przygotowywania posiłków Meal Prep. Drugi to podstawy gotowania i zamrażania posiłków. Niech pierwszy rzuci kamieniem, ten, kto nie wrzuca wszystkich resztek do zamrażalnika. A czy wiecie, że nie każdy produkt nadaje się do mrożenia? Pewnie nie. Co więcej, znajdziemy w książce. Podzielona jest ona na rozdziały: Śniadania, sycące sałatki, bowle zbożowe, makaronowe i warzywne na ciepło, hity z zamrażarki: dania wegańskie, mięso i owoce morza oraz duże porcje i dania z resztek. W rozdziale śniadania znajdziecie pyszne przepisy m.in. Na cytrynowe pieczone pankejki z borówkami na maślance, frittatę z włoską kiełbasą i ricottą czy też smażony ryż śniadaniowy. Sycące sałatki to m.in. Przepis na pyszną sałatkę grecką z ciecierzycą, sałatkę tacos czy też sałatkę krewetkową z koperkiem. W rozdziale bowle zbożowego, makaronowe i warzywne na ciepło znajdziecie oprócz przepisów wskazówki jak skomponować swoje bowle oraz jak zrobić listę zakupów. Niesamowicie zaintrygował mnie przepis na bowle a la california roll oraz na tajskie placuszki krewetkowe z sałatką z ogórka. Kolejny rozdział to zdrowe przekąski gdzie znajdziecie m. In. chipsy z cukinii czy też ogórka nadziewanego sałatką z tuńczyka. No i mój ulubiony rozdział hity z zamrażarki gdzie do gustu przypadły mi przepisy na: rollatini z cukinii, pomidorowe curry ze szpinakiem i ciecierzycą oraz zapiekanka z arancini czy też gumbo z kurczakiem i krewetkami. Mniam, aż zgłodniałam. Podsumowując: książka idealna dla każdego miłośnika dobrego jedzenia. Przepisy są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Przy każdym przepisie podane są wartości produktu. Gorąco polecam.