Menu

Tradycje kulinarne Norwegii Magdalena Tomaszewska-Bolałek Książka

48,77 zł
48,77 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
73,50 zł (-34%) - cena detaliczna
Zamów teraz, wyślemy w poniedziałek.
Zobacz więcej
Wydawnictwo: Hanami
Rodzaj oprawy: Miękka ze skrzydełkami
Liczba stron: 240
Format: 16.5x24.5cm
Rok wydania: 2022
48,77 zł
Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków. "Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród. Partnerami projektu są: Ambasada Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacja Bunkatura, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.

Szczegółowe informacje na temat książki Tradycje kulinarne Norwegii

Wydawnictwo: Hanami
EAN: 9788365520845
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Rodzaj oprawy: Miękka ze skrzydełkami
Liczba stron: 240
Format: 16.5x24.5cm
Rok wydania: 2022
Data premiery: 18/06/2024

Oceny i recenzje książki Tradycje kulinarne Norwegii

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
lubimyczytac.pl
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Zaloguj się, aby dodać opinię
Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!