Menu

Tradycje kulinarne Korei Magdalena Tomaszewska-Bolałek Książka

45,78 zł
45,78 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
69,00 zł (-34%) - cena detaliczna
Zamów teraz, wyślemy w poniedziałek.
Zobacz więcej
Wydawnictwo: Hanami
Rodzaj oprawy: Twarda
Liczba stron: 304
Format: 17.0x25.0cm
Rok wydania: 2021
45,78 zł
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem łączącym kontynent azjatycki z Wyspami Japońskimi. Tradycje kulinarne Korei to nie tylko przewodnik po składnikach, sposobach przygotowywania dań i potrawach, to również książka ukazująca rolę oraz znaczenie kuchni na Półwyspie Koreańskim. Między kartkami pierwszych rękopisów z recepturami, wśród talerzy z ofiarami składanymi przodkom i bogom w ofierze, w bajkach oraz legendach kryje się bowiem historia kultury opowiedziana poprzez jedzenie. Uzupełnieniem książki jest zestaw przepisów na popularne koreańskie dania.

Szczegółowe informacje na temat książki Tradycje kulinarne Korei

Wydawnictwo: Hanami
EAN: 9788360740897
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Rodzaj oprawy: Twarda
Liczba stron: 304
Format: 17.0x25.0cm
Rok wydania: 2021
Data premiery: 18/06/2024

Oceny i recenzje książki Tradycje kulinarne Korei

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
lubimyczytac.pl
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Zaloguj się, aby dodać opinię
Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!