Zeszyt GASTROnomiczny Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych HGT.02 Część 1 Opracowanie Zbiorowe Książka
Wydawnictwo: | WSiP |
Rodzaj oprawy: | Miękka |
Wydanie: | 1 |
Liczba stron: | 224 |
Rok wydania: | 2023 |
Zeszyt GASTROnomiczny to publikacja skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Może też z powodzeniem pomagać w nauce z innych podręczników. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków spożywczych, zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w produkcji gastronomicznej, proces produkcyjny oraz zagadnienia z zakresu przypraw, tłuszczy, warzyw, owoców, przetworów nabiałowych, jaj oraz przetworów zbożowych.
W zeszycie ćwiczeń duży nacisk położony jest na zrozumienie procesów zachodzących w trakcie obróbki żywności, rozpoznawanie poszczególnych surowców. Zeszyt GASTROnomiczny obfituje w ćwiczenia typu: wybór właściwego terminu do uzupełnienia zdania, przyporządkowanie poprawnych nazw do siebie lub / i do ilustracji, ocena prawdziwości zdania i jego ewentualna poprawienie, uzupełnianie tekstu (z podpowiedziami lub bez), krzyżówki. Publikacja zawiera też typowe zadania otwarte, które mają pobudzić kreatywność.
Ponad 300 zdjęć zamieszczonych w zeszycie ćwiczeń znajduje się także pod kodami QR, tak by można je było obejrzeć z bliska, np. na urządzeniu mobilnym. Pod kodami QR zamieszczono także filmy, które mogą urozmaicić naukę. Po każdym dziale znajduje się `podsumowanie, zawierające diagram i / lub grę typu memory. Wszystkie karty do poszczególnych gier z zeszytu ćwiczeń można połączyć w jedną dużą rozgrywkę.
Szczegółowe informacje na temat książki Zeszyt GASTROnomiczny Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych HGT.02 Część 1
Wydawnictwo: | WSiP |
EAN: | 9788302211515 |
Autor: | Opracowanie Zbiorowe |
Rodzaj oprawy: | Miękka |
Wydanie: | 1 |
Liczba stron: | 224 |
Rok wydania: | 2023 |
Data premiery: | 29/08/2023 |
Oceny i recenzje książki Zeszyt GASTROnomiczny Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych HGT.02 Część 1
Pomóż innym i zostaw ocenę!