Odkrywamy na nowo proces fermentacji: własnoręczny wyrób kiszonej kapusty, kimchi, miso, ketchupu, sera i szynki, a także warzenie piwa i pieczenie chleba są bardzo proste dzięki maleńkim pomocnikom: bakteriom i drożdżom.
Fermentacja jest pradawną metodą, umożliwiającą wyrób i konserwowanie wielu artykułów żywnościowych. Powstałe produkty spożywcze są zdrowe i lekkostrawne, regulują trawienie, wzmacniają układ odpornościowy, a przede wszystkim - mają niezrównany smak!
Przekonajmy się sami i dajmy zainspirować ponad 250 przepisom na smaczne produkty!
Delta W-Z
Broszurowa ze skrzydełkami
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-717-5862-1
Tytuł oryginalny: Fermentieren Das Rezeptbuch
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-717-5862-1
Tytuł oryginalny: Fermentieren Das Rezeptbuch
Liczba stron: 128
Format: 17.0x24.0cm
Cena detaliczna: 30,45 zł
Format: 17.0x24.0cm
Cena detaliczna: 30,45 zł