Menu

Delta W-Z

Delta W-Z
Dostępna w wielu krajach, a w samym tylko Quebecu sprzedana w nakładzie 180 000 egzemplarzy książka Dieta w walce z rakiem wywołała małą rewolucję, zwracając uwagę czytelników na podstawowy oręż w walce z tą chorobą: odżywianie.
Świeże zioła z własnego zbioru. Szczegółowe opisy środkowoeuropejskich i egzotycznych ziół oraz roślin przyprawowych z całego świata wraz z informacjami na temat miejsca uprawy, pielęgnacji, wyboru gatunku i zastosowania. Znajdziemy tu: zioła kuchenne i przyprawowe zioła lecznicze zioła rzadkie i egzotyczne zioła dziko rosnące Dodatkowo - ponad 450 ilustracji ukazujących ich urodę i cechy szczególne. Obszerny poradnik dla wszystkich miłośników ziół.
Ponad 300 propozycji wyrafinowanych ozdób z owoców i warzyw, jaj, masła i ciasta. Ozdabianie zimnych półmisków, koreczków i tortów. Przygotowanie potraw objaśnione krok po kroku, zarówno w tekście jak i na zdjęciach. Każda dekoracja została przedstawiona na kolorowym zdjęciu.
Mały pies - wielkie serce. Są zabawne, sprytne i doskonale wiedzą, czego chcą i jak mogą to zdobyć. Błagalny wyraz oczu lub figlarne spojrzenie spod rzęs - małym psom nie sposób się oprzeć, gdy marzy im się dodatkowy smakołyk. Te zasady, których tak starannie przestrzegamy, gdy mamy do czynienia z dużymi psami, miniaturki z wdziękiem anulują.
Kamasutra jest bodaj najsławniejszym traktatem o zespoleniu miłosnym, lub - jak chcą inni - przewodnikiem po sferze erotyki. Tekst należy do najstarszych w tej dziedzinie - datowany jest na IV w. Stanowi bardzo wyrazistą kwintesencję starodawnego pojmowania sztuki miłowania, poczynając od zalotnych uśmiechów, przez uwodzenie i pieszczoty, aż po pełne uniesienia zespolenie. Ówczesna wiedza i praktyka okazały się bardzo uniwersalne: doświadczenia i wskazówki znane starożytnym kochankom równie skutecznie służą współcześnie. Pamiętać jednak należy, że Kamasutra jest czymś znacznie więcej, niż zwykłym podręcznikiem współżycia płciowego, książką wykładającą "jak się to robi". Zawiera całe bogactwo wiedzy dotyczącej kształtowania życia zmysłowego tak, aby związana z nim erotyka zyskała należne jej miejsce, a nie stała się czymś wstydliwie ukrywanym w sypialni lub pod osłoną nocy. Autor niniejszej książki przeczytał kilka przekładów Kamasutry, zapoznał się też z wieloma komentarzami do sanskryckiego pierwowzoru - wszystko razem posłużyło do współczesnej, nowoczesnej interpretacji sekretów sztuki kochania, której hołdowano na obszarach starożytnego Orientu. Tekstowi towarzyszą wspaniałe, zmysłowe a zarazem pozbawione wulgarności fotografie, będące współczesną formą zobrazowania porad zawartych w "Kamasutrze". Ilustracje te powstały specjalnie do tej książki. Są ucztą dla oka, a jednocześnie pobudzają (nie tylko wyobraźnię) i uczą.
Najlepsze pomysły na dekoracje i projektowanie aranżacji nie tylko z kwiatów, lecz także całych roślin oraz ich części. Prezentujemy zachwycające i niezwykłe inspiracje, zachęcające do naśladowania, podane w nieszablonowanej szacie graficznej. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, niezależnie od umiejętności, gustu, pory roku i okazji; wachlarz propozycji obejmuje dekoracje wnętrz, tarasów i ogrodów. Oprócz aranżacji książka ta zawiera opisy technik florystycznych, rady i wiele innych, godnych uwagi informacji.
Łatwe rysowanie z zastosowaniem figur podstawowych Tematy i motywy rysunków dostosowane do umiejętności i upodobań najmłodszych Różne techniki malarskie i rysunkowe Doświadczenia zachęcające do twórczego działania
Elegancko nakryty stół to zasada, której powinniśmy przestrzegać, zarówno gdy przygotowujemy śniadanie dla dwu osób, jak i przyjęcie dla kilkudziesięciu gości. Do tego celu niezbędne są serwetki, które pełnią nie tylko funkcję użytkową, lecz także dekoracyjną. Warto wiedzieć, jak je dobrać i odpowiednio złożyć. Umożliwi to prezentowana książka, będąca znakomitym przewodnikiem "po świecie serwetek".
Oto praktyczny poradnik dla miłośników wypraw na łono natury, zbieraczy i wędrowców, wszystkich, którzy kochają przyrodę, szanują ją i nie żałują czasu na jej obserwowanie.
Zapraszamy do odkrycia w tej książce ogromnej grupy roślin, która może zdziałać cuda w naszym ogrodzie: iglaki ogromne przekraczające wysokość 50 metrów, iglaki karłowate dorastające tylko do 2 metrów, niezwykłe iglaki kolorowe i wiele innych. Nauczmy się je kupować, sadzić, pielęgnować, ciąć, sadzonkować i uprawiać w pojemnikach. Nauczmy się tez dobrać je do naszego ogrodu, korzystając z wielu znajdujących się w tej książce pomysłów kompozycyjnych zilustrowanych zdjęciami.
Gry i zabawki, dekoracje i małe upominki, girlandy, pudełka, maski i kukiełki - popatrzmy, jak powstają w rękach dzieci, pochłaniając je całkowicie - przez kilka minut albo całe popołudnie.
Opieka nad niemowlęciem jest jednym z największych i najważniejszych wyzwań życiowych. Świeżo upieczeni rodzice czują się przytłoczeni i zdezorientowani mnóstwem informacji na ten temat pochodzących z różnych źródeł. Wątpliwości te rozwiewa ten poradnik oparty na najnowszych wynikach badań i zaleceniach specjalistów. Odpowiada na pytania, które codziennie zadają sobie początkujący rodzice. Zawiera praktyczne, zweryfikowane przez ekspertów porady dotyczące okresu pomiędzy początkiem ciąży a pierwszym rokiem życia dziecka.
Sprawdzone przepisy i liczne podpowiedzi pozwolą Ci przemienić dary ogrodu i dzikiej przyrody w kuchenne skarby. Dżemy i galaretki, pikantne czatneje, wyśmienite likiery i syropy, aromatyczne octy i oleje oraz ziołowe sosy i herbaty wypełnią spiżarnię pachnącym latem. Wiele z tych przysmaków uświetnia najrozmaitsze potrawy, choć można także delektować się nimi bez dodatków albo pięknie zapakować i podarować komuś przepyszny prezent.
USZYJ SOBIE ESPADRYLE Nowoczesne, sportowe, klasyczne lub wymyślne: daj ponieść się fantazji i zrób swoje własne espadryle. 18 ilustrowanych modeli i niezbędne szablony poprowadzą Cię krok po kroku do realizacji swojego dzieła. Wykorzystując proste sznurkowe podeszwy i kilka narzędzi, możesz spersonalizować swoją parę butów w sposób łatwy i fantazyjny.
Odkrywamy na nowo proces fermentacji: własnoręczny wyrób kiszonej kapusty, kimchi, miso, ketchupu, sera i szynki, a także warzenie piwa i pieczenie chleba są bardzo proste dzięki maleńkim pomocnikom: bakteriom i drożdżom. Fermentacja jest pradawną metodą, umożliwiającą wyrób i konserwowanie wielu artykułów żywnościowych. Powstałe produkty spożywcze są zdrowe i lekkostrawne, regulują trawienie, wzmacniają układ odpornościowy, a przede wszystkim - mają niezrównany smak! Przekonajmy się sami i dajmy zainspirować ponad 250 przepisom na smaczne produkty!
Większości zgonów spowodowanych przez raka można uniknąć. Książka jest źródłem informacji przydatnych dla tych wszystkich, którzy chcą zerwać z dotychczasowym fatalizmem w obliczu raka i wziąć swój los w swoje ręce.
Niezbędny poradnik dla wszystkich, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności kulinarne. Do każdego przepisu dodane są szczegółowe wskazówki: pomocne piktogramy, czas przygotowania, pieczenie, stopień trudności, koszt, ilustrowana lista składników, dodatkowe propozycje urozmaicenia smaku, miejsce na samoocenę.
Niezbędny poradnik dla wszystkich, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności kulinarne. Przy każdym przepisie szczegółowe wskazówki: - pomocne piktogramy: czas przygotowania, pieczenie, stopień trudności, koszt - ilustrowana lista składników - dodatkowe propozycje urozmaicenia smaku - miejsce na samoocenę Realizacja przepisu krok po kroku - dobra organizacja - każda czynność zilustrowana zdjęciem - rady profesjonalistów