Masz ochotę na pancakes zrobione według przepisu z XVII wieku i bułeczki, którymi mogła zajadać się Jane Austen? Kusi cię lasagne, przysmak Marco Polo? A może chcesz spróbować lemoniady przygotowanej według receptury z połowy XVII wieku, którą pijał kardynał Richelieu?
Takich przepisów nie znajdziesz w żadnej innej książce! Max Miller, dostosowując dawne receptury do współczesnej kuchni, „przywraca do życia” dania z przeszłości. Dzięki temu przyrządzisz je z tego, co masz w lodówce.
Ponad 60 przepisów z całego świata, piękne zdjęcia potraw i dzieł sztuki – to wszystko pobudzi twoją wyobraźnię i kubki smakowe!
HI:STORY
Oprawa twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-813-5343-4
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-813-5343-4
Liczba stron: 256
HI:STORY
Format: 203 x 229mm
Cena detaliczna: 89,99 zł
Tłumaczenie: Monika Skowron
Rok wydania: 2023
HI:STORY
Format: 203 x 229mm
Cena detaliczna: 89,99 zł
Tłumaczenie: Monika Skowron
Rok wydania: 2023