Menu

Tomasz Strzelczyk

TOMASZ STRZELCZYK – urodził się w Świebodzinie. Od lat mieszkał w Danii, gdzie pracował jako pilarz w tartaku. Wraz z żoną marzyli jednak o powrocie do Polski. Udało im się nawet wybudować pensjonat w Glężnówku pod Koszalinem. Jednak największą pasją Tomasza Strzelczyka jest gotowanie. W 2015 roku spełnił swoje marzenie i dostał się do 4. edycji „MasterChef Polska”. Udało mu się zająć 5. miejsce. Wciąż rozwija swój warsztat kulinarny. Specjalizuje się między innymi w wędzeniu ryb. Ma nawet własną wędzarnię.

Tomasz Strzelczyk – książka

Tomasz Strzelczyk doczekał się sporej rzeszy fanów, którzy skrupulatnie śledzą jego bloga oddaszfartucha.pl. Kucharz zdecydował się pójść za ciosem i w 2021 roku wydał książkę o tym samym tytule. Umieścił w niej przepisy na tanie, szybkie i proste domowe dania, które podbiją serca nawet najbardziej wymagających gości.
Świąteczna uczta? Rodzinna uroczystość? Impreza sylwestrowa? A może wspólne spotkanie przy stole? Bez względu na to, z kim i z jakiej okazji usiądziecie razem do posiłku, warto zaplanować, co zaserwujecie. Wracam do Was z kolejną porcją niezawodnych i przepysznych dań, które smakują zawsze i każdemu. Zadbałem o to, by biesiadowanie z rodziną i przyjaciółmi nabrało wyjątkowego charakteru.  Zadziwcie Waszych bliskich bogactwem smaków i zapachów. A co Was zaskoczy? Pewnie to, jak łatwo wszystkie te smakowitości przygotować J ZAPRASZAM DO STOŁU!
Książka Tomasza Strzelczyka "Oddasz Fartucha 3. Jakie to jest dobre!" WITAJCIE PONOWNIE W ŚWIECIE SMAKÓW Gdy rozpocząłem prace nad pierwszą książką, moim celem było stworzenie kolekcji przepisów, które pozwolą się cieszyć gotowaniem każdemu bez zbędnego stresu i skomplikowanych technik. Po wielkim entuzjazmie i ogromnym wsparciu, jakie otrzymałem od Was po dwóch poprzednich tomach, zdecydowałem się kontynuować tę smakowitą podróż. Czeka na Was wiele nowych i wyjątkowych przepisów, które nie dadzą zapomnieć o polskiej tradycji i wyjątkowym smaku. Będzie z mięskiem i bez. Będą słodkie wypieki i domowe przetwory. No i TOP10 potraw z grilla! Nadal trzymam się zasady prostoty i przepisy są opracowane tak, aby były zrozumiałe nawet dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę kulinarną. Czas na kolejne kulinarne odkrycia i nowe inspiracje, które – mam nadzieję – zachwycą Wasze podniebienia.
Ma być tanio, prosto, pysznie i domowo, bo wtedy smakuje najlepiej! Zapraszam was do mojej kuchni, pachnącej ziołami i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Znajdziecie tu mnóstwo prostych inspiracji, aby przygotować smaczne potrawy, które wywołają uśmiech na twarzach waszych bliskich. Bo tak naprawdę czego chcieć więcej? Wiem, że nie chcecie tracić czasu na stanie godzinami przy garnkach czy długie szukanie składników na wypełnionych po brzegi sklepowych półkach. Dlatego dzielę się z wami swoimi pomysłami na pyszne i łatwe w przygotowaniu dania, które nawet laikom nie sprawią trudności. Co jeszcze tu znajdziecie? Oczywiście zdjęcia każdej przygotowanej przeze mnie potrawy, żebyście mogli sobie wyobrazić jej zapach i smak. No to smacznego! Tomek Strzelczyk Oddaszfartucha. Kulinarny numer jeden polskiego internetu w końcu zdecydował się napisać książkę!
Książka Tomasza Strzelczyka "Oddasz Fartucha 2" Prostota, przyjemność, pasja i miłość – to z tych składników stworzycie najlepsze dania! Zapraszam Was na drugą część kulinarnej przygody, która powstała właśnie dzięki tym tajnym składnikom. Gotowanie to jedna z największych przygód w moim życiu. Stanie za kuchennym blatem sprawia mi ogromną frajdę i wyzwala we mnie mnóstwo pozytywnych emocji. Mam nadzieję, że przepisy, które znajdziecie w tej książce, Was zainspirują i poczujecie, że właściwie każdy może zostać mistrzem kulinarnym w swoim domu. Świat pędzi do przodu, a my często zapominamy, czym tak naprawdę jest przyjemność gotowania w domu i zasiadania z rodziną przy wspólnym stole. Chcąc wam to ułatwić, przepisy skomponowałem tak, abyście jak najwięcej czasu mogli spędzać w cieple domowego ogniska. "Oddasz Fartucha 2" - książka Strzelczyka Zapraszam więc do swojej kuchni. Będzie prosto, smacznie i przyjemnie. Będą dania jednogarnkowe, sporo sałatek, desery i absolutne klasyki. Czas na dokładkę!