Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.
Książka została podzielona na pięć głównych części:
energia i składniki pokarmowe,
żywność- wartość energetyczna i odżywcza,
ocena żywienia,
problemy żywieniowe ,
planowanie żywienia.
Podręcznik jest oparty na kompletnej i aktualnej wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Unikatową wartością książki są zadania, dzięki którym czytelnik może sprawdzić i pogłębić swoją wiedzę.
Medpharm
Oprawa miękka
Data pierwszego wydania:
2018-09-25
ISBN: 978-83-784-6110-4
Data pierwszego wydania:
2018-09-25
ISBN: 978-83-784-6110-4
Liczba stron: 304
Format: 17.0x24.0cm
Cena detaliczna: 65,20 zł
Format: 17.0x24.0cm
Cena detaliczna: 65,20 zł