Na pierwszy rzut oka praca dotyczy funkcjonowania gastronomii, a więc zagadnień ekonomiczno-społecznych, ale faktycznie czytelnik może otrzymać dużo więcej - studium obyczajowości żywieniowej w ówczesnej rzeczywistości społecznej. Przez to można powiedzieć, że to dzieło dostarcza wiedzy historycznej, ale i socjologiczno-kulturowej.
Książka jest adresowana do szerokiego grona odbiorców - różnych profesji i specjalności naukowych, w różnym wieku, bardziej do tych z Wrocławia, ale i dla innych będzie ciekawą lekturą.
Fragment recenzji wydawniczej prof. dr hab. Janusza Olearnika
eMKA
Oprawa miękka
Data pierwszego wydania:
2018-10-31
ISBN: 978-83-951-4711-1
Data pierwszego wydania:
2018-10-31
ISBN: 978-83-951-4711-1
Liczba stron: 448
Format: 170x240mm
Cena detaliczna: 49,90 zł
Format: 170x240mm
Cena detaliczna: 49,90 zł