Czerwone złoto. Kryminał kulinarny Tom Hillenbrand Książka
Wydawnictwo: | Smak Słowa |
Rodzaj oprawy: | Miękka ze skrzydełkami |
Wydanie: | pierwsze |
Liczba stron: | 348 |
Format: | 12.5x20.5cm |
Rok wydania: | 2016 |
Szczegółowe informacje na temat książki Czerwone złoto. Kryminał kulinarny
Wydawnictwo: | Smak Słowa |
EAN: | 9788364846731 |
Autor: | Tom Hillenbrand |
Tłumaczenie: | Robert Kędzierski, Anna Krochmal |
Rodzaj oprawy: | Miękka ze skrzydełkami |
Wydanie: | pierwsze |
Liczba stron: | 348 |
Format: | 12.5x20.5cm |
Rok wydania: | 2016 |
Data premiery: | 20/10/2016 |
Oceny i recenzje książki Czerwone złoto. Kryminał kulinarny
Tom Hillenbrand to niemiecki kucharz i pisarz, który połączył oba swoje zainteresowania w jedno. I wcale nie chodzi o to, że napisał książkę kucharską. Wprost przeciwnie. Tom Hillenbrand stworzył „kryminał kulinarny". I tak, ja też nie do końca wiedziałam, co to oznacza i czego mam się spodziewać po czymś, co jest w taki sposób podpisane.
Kuchnia to jedno z najważniejszych pomieszczeń w każdym domu. To w niej czujemy się bezpiecznie, szczęśliwie (bo przecież mamy w niej to co najważniejsze - czyli jedzenie!!!), to tam przenosi się każda najlepsza impreza, tam się kierujemy rozpoczynając i stamtąd wychodzimy, by kończyć dzień. Trudno sobie wyobrazić, jak wyglądałyby nasze domy, bez oddzielnego pomieszczenia do gotowania. Najpiękniejsze zapachy dochodzące z piekarnika, aromat kawy z ukochanego kubka, bez którego wielu nie wyobraża sobie poranka, czy jedyna lodówka, do której zajrzeć można o każdej porze zarówno dnia, jak i nocy.